Saturday, May 10, 2008

Inonu yikiliyor...

 

Daha once bu sozu cok duyduk cesitli spikerler tarafindan. Kapalinin liderliginde muhtesem bir orkestra yikiyordu Inonu`yu rakiplerinin ustune dogru. O korkunc gurultu, ugultu, altli ustlu cekilen tezahuratlar, gol sonrasi cekilen pinarbasi, mac oncesi cekilen uclu butun bunlar defalarca yikti Inonu`yu, ama hicbiri bir dozerin yapabildigini yapamadi. Inonu bu defa dozerler tarafindan gercekten yikiliyor. Belki yenisi yapilacak, daha moderni yapilacak, mac gunleri harici de kullanilabilecek, tuvaletleri ve cafeleri olacak, pratikte belki de eski halinden cok daha guzel olacak. Ama orasi hicbir zaman eskisi gibi olmayacak. Besiktas taraftari yine orada huzur bulacak, ama eski halini hic unutmayacak Inonu stadinin.

Inonu her zaman eski haliyle anilacak kalplerde. Besiktas - Liverpool macindaki o muhtesem koro, 100. yildaki Lazio macindaki o muhtesem destek, tapilasi sevgi; Valencia macinda yakilan mesaleler, 90 baslarinda sampiyonluk maclarindaki stadin gelin gibi suslenmesi, atilan konfetiler, yakilan mesaleler.. Valerenga macinin orada olmasinin bile bir anisi var o statta, kacirilan sampiyonluklarin, kaybedilen maclarin o kohne statta olmasinin tadi bambaska.

100. yilda gorev aldigim kutlama organizasyonunda bastigim stadin cimleri, stadin ortasinda duruken bos stada baktigimda duydugum heyecan, hissettigim urperti bundan sonra sadece anilarimda kalacak. 1,5 sene maca gidemeyecegiz biz. Kasimpasa stadinda, Olimpiyat stadinda, Nou Camp`ta, Anfield`da yapilan maclar degil ki onemli olan, asil onemli olan Inonu! Besiktas taraftarini daha da coskulu kilan, sesine ses; gucune gec katan yer Besiktas Inonu stadi.

Yenisini beklerkenki duydugumuz izdirap, eskisini kaybetmenin yaninda duydugumuzda hissettigimizin yaninda solda sifir kalir. Gule gule Inonu stadi. Bugun sana son kere bakmak bile kismet olmuyor bana, Istanbul`a gelip sana baktigimda yikilmis olacaksin. Kabatas`a yururken gordugum bosluk Kabatas`in, Dolmabahce`nin tadinin buyuk bir bolumunu goturecek benden. Vapurla gecerken senin orada oldugunu gormemek, Istanbul siluetini cogu kisi icin etkilemeyecek belki ama benim gozum orada seni arayacak.

Bense sana Youtube`tan, resimlerden, eski videolardan, anilarimdan bakacagim. Besiktas - Vestel Manisa macina gidip, Inonu`ye son kez bakacak sansli insanlarla selamlar olsun!

0 comments: